Бойлер за парно

бойлер за парноБойлер за парно или бойлер със серпентина е обикновен електрически, обемен бойлер в които е вградена серпентина. Серпентината се явява като втори нагревател на водата във водосъдържателя. Серпентината е изработена от мед, стомана или неръждавейка, като обикновено е монтирана в долната част на обема на бойлера за да подгрява студената вода. Семпертината има определена мощност, която е изчислена и описана в паспорта на бойлера.

Бойлер за парно с една или две серпентини

Има бойлери с две семпертини, които са с независими изводи една от друга и с независимо захранване, като топлоизточник.  Идеята на серпентината/те е да спомагат затоплянето на водата в бойлера, посредством друг източник на топлина, които е по евтин от електрическата енергия, необходима за затоплянето на водата. Такъв източник на енергия е слънчевият панел, термопомпата или парното отопление.

Свързване на бойлер за парно

Свързването на бойлер със семпертини се извършва по определена схема, като идеята на свързването е следната. Първо и основно свързването трябва да е така направено, че да има възможност за обезвъздушаване на самата серпентина или серпентини.

Следващото важно при монтажа е използването на алтернативният източник на затопляне, да се използва само тогава, когато температурата на водата в серпентината е по-висока от тази във водосъдържателя на бойлера. В противен случай течността в серпентината ще работи, като охлаждащ агент, ще извежда топлина от бойлера към парната инсталация. Схемите за правилно свързване на бойлер със серпентини са няколко, като позволяват ръчно управление на процесите и автоматично управление. Автоматичното управление на топлоподаването към семпертините се извършва с терморегулатор с нормално отворена и нормално затворена позиция и електромеханичен клапан.

Продажба и доставка на бойлери за парно

Извършваме монтаж на доставените от нас бойлери с гаранция. Консултация при избора на бойлер. Бойлер със серпентини всъщност е водосъдържател с вградена серпентина/и през които циркулира вода затоплена от друг, външен топлоизточник.

Работим със следните марки бойлери със серпентини, предлагащи водосъдържатели с една и две семпертини:

  • Бойлери Теси със серпентина
  • Бойлери Дипломат със серпентина
  • Бойлери Елдом със серпентини
  • Бойлери Атлантик със серпентина
  • Бойлери Светлю Шишков със серпентини

Цени на бойлер с семпертини.

Продажба, доставка и монтаж на бойлери за парно и ток

Comments are closed.