Лепене на плочки

лепене на плочки Плочки се лепят в мокри помещения, бани, тоалетни, тераси, производствени помещения и други. С фаянсови плочки се обличат под, стени, изграждат се вани, прагове за душ корита, а също се използват и за кухненски плотове. Лепене на плочки може се извършва по два основни начина: дебелослойно и тънкослойно. Дебелослойно лепене на плочки се практикува при неравни повърхности или при даване на слаб наклон, без да се извършва предварителна замазка и нивелиране. Недостатъците на този тип лепена на плочки са няколко, но най-основните са два. Основните недостатъци са високият разход на лепило и трудността на изпълнението на метода, поради което не се предпочита от майсторите и от клиентите. Дебелината на сместа под плочките може да достигне до 12-14 см! Лепенето се извършва, като се нанаса лепилната смес с мистрия на топки, които поемат достатъчно деформация при натиск и изтегляне.

Най-добър начин за лепене на плочки:

Тънкослойният метод за лепене на плочки е най-предпочитан. При този метод на лепен се използва от професионалните майстори. За да лепите тънкослойно плочки трябва повърхността да е идеално равна. За целта трябва да изправите равнината предварително. Заравняването се извършва с мазилки, замазки или с гипсокартон. При този тип лепене сместа се нанася с мистрия и се разнася по повърхността на плочката със специална назъбена маламашка. Маламашката се нарича „гребен“. Така нанесено лепилото покрива равномерно плочката, което гарантира здрава основа, което гарантира възможно най-малко кухини. Липсата на кухини гарантира здраво залепване и почти невъзможно механично увреждане на плочката при експлоатация.

Ние предлагаме лепена на плочки на под и стени в бани, тоалетни, кухни, коридори, кухни, тераси, балкони и стълбища. Извършваме цялостен ремонт на баня, както и възстановяване на повърхности разбити при ремонт (отваряне на плочки за ВиК ремонти). При монтаж на подовият сифон е тънка работа в завършека на пода. Плочките трябва да се изрежат правилно и точно. За разлика от плочките около смесителната батерия на душа, тук при подовият сифон няма декоративни кпачки и всяка грешка се вижда. След точното пасване на плочката е необходимо добро и плътно фугиране на целият отвор на фугата.

Цени за лепене на плочки по уговорка.

Професионален ремонт на бани. Откриване на скрит теч от баня с термокамера. Намиране на скрити течове без къртене. Отстраняване на скрити течове в банята с гаранция.

Comments are closed.