Радиатори

монтаж и демонтаж на радиаториМонтаж и демонтаж на радиатори от професионална фирма за ремонт и изграждане на парно отопление. Извършваме доставка на радиатори, монтаж на радиатори и демонтаж на радиатори за София и Софийска област.
Изборът на марката и модела на радиаторите е свързан от една страна със средствата, с които разполагате и помещението като обем което трябва да отоплявате. Цената на радиаторите зависи от материала на радиаторите- алуминий или стомана, модела им като изработка, тяхната търговска марка и размерите им. Алуминиевите радиатори са с по-високо топлоотдаване и живота име  по-дълъг. След като сме избрали и закупили радиаторите следва да определим тяхното място, като това зависи най-вече от разположението на изводите на тръбите за радиаторите.

Как се извършва монтаж и демонтаж на радиатори?

По правило радиаторите трябва да се монтират под прозорците. Там топлообмена на студен и топъл въздух е най-бърз и мощен, като едновременно с това присъстващите в помещението се чувстват най-комфортно поради причината, че студеният въздух не може да навлезе навътре в помещението.
Тук трябва да стана ясно, че височината на радиаторите зависи от височината на подпрозоречното пространство и междуосието на тръбите. Окомплектованите радиатори трябва да се поставят на стените или на пода в зависимост от желанието на клиента или възможностите за монтаж. Ако ще монтираме радиатори по-големи или по малки от предвидените, то трябва да променим разстоянието между тръбите
След окончателният монтаж на радиаторите или лирата ние задължително извършваме проверка и тестваме системата под налягане. След като се убедим, че няма теч обезвъздушаване радиаторите и цялата система и приключва монтажа на радиаторите. Много важно е радиатора да е нивелиран в правилната посока за да може да се обезвъздушава правилно. Обезвъздушителите на радиаторите трябва да се ползват само при нужда, като за добро обезвъздушаване е необходима циркулация и топлоподаване, затова не се опитвайте да обезвъздушавате радиаторите си когато няма подходящи условия. След монтажа на радиаторите, ние обезвъздушаваме, но това е частично. Трябва температурна разлика за да може мехурчетата въздух да загреят и да се издигнат нагоре.
Монтаж на радиатори с гаранция. Извършваме също доставка и монтаж на лири за баня!

Цени за монтаж и подмяна на радиатори на тел 0895 012345

Фирма Елвидом София извършва доставка, монтаж и демонтаж на радиатори.

Comments are closed.