Радиатори за парно отопление

монтаж и демонтаж на радиаториОтоплителни радиатори

Продажба, монтаж и демонтаж на радиатори за парно отопление от професионална фирма за ремонт и изграждане на парно отопление. Извършваме доставка на радиатори, монтаж на радиатори и демонтаж на радиатори за София и Софийска област. Смяна на радиатори Топлофикация.
Изборът на марката и модела на радиаторите е свързан от една страна със средствата, с които разполагате и помещението като обем, което трябва да отоплявате. Цената на отоплителните радиатори зависи от материала им – алуминий (алуминиев радиатор за парно) или стомана, модела им като изработка, тяхната търговска марка и размерите им. Алуминиевите радиатори за парно са с по-високо топлоотдаване и живота им е по-дълъг. След като сме избрали и закупили радиаторите, следва да определим тяхното място, като това зависи най-вече от разположението на изводите на тръбите за радиаторите.

Как се извършва монтаж и демонтаж на радиатори за парно отопление?

По правило радиаторите трябва да се монтират под прозорците. Там топлообмена на студен и топъл въздух е най-бърз и мощен, като едновременно с това присъстващите в помещението се чувстват най-комфортно поради причината, че студеният въздух не може да навлезе навътре в помещението.

Изчисляване на радиатори за парно. Какви радиатори за парно да избера?

Тук трябва да стана ясно, че височината на радиаторите зависи от височината на подпрозоречното пространство и междуосието на тръбите. Окомплектованите радиатори трябва да се поставят на стените или на пода в зависимост от желанието на клиента или възможностите за монтаж. Ако ще монтираме радиатори по-големи или по малки от предвидените, то трябва да променим разстоянието между тръбите.
След окончателният монтаж на радиаторите или лирата, ние задължително извършваме проверка и тестваме системата под налягане. След като се убедим, че няма теч, обезвъздушаваме радиаторите и цялата система и приключва монтажа на радиаторите. Много важно е радиатора да е нивелиран в правилната посока за да може да се обезвъздушава правилно. Обезвъздушителите на радиаторите трябва да се ползват само при нужда, като за добро обезвъздушаване е необходима циркулация и топлоподаване, затова не се опитвайте да обезвъздушавате радиаторите си когато няма подходящи условия. След монтажа на радиаторите, ние обезвъздушаваме, но това е частично. Трябва температурна разлика за да може мехурчетата въздух да загреят и да се издигнат нагоре.
Монтаж на радиатори с гаранция. Извършваме също доставка и монтаж на лири за баня!

Продажба и смяна на радиатори за парно отопление София

Цени за монтаж и подмяна на радиатори за парно отопление  на тел 0895 012345

Нашата фирма извършва доставка, монтаж и демонтаж на радиатори.

Турски радиатори за парно не предлагаме!

Монтаж на радиатори за парно цени от 88,00 лева ….Цените на радиаторите и монтажа им се определят от вида, броя, големината на радиаторите и тяхната окомплектовка. Няма фиксирани цени за радиатори и монтаж на радиатори!

Видове радиатори за парно

Радиаторите за парно се делят главно на алуминиеви радиатори за парно, чугунени радиатори (все още се предлагат) и най-евтините радиатори за парно това са панелните радиатори или така наречените стоманени радиатори. Всеки вид радиатори има своето предимство и недостатък. Чугунени радиатори се използват най-рядко поради цената и трудният монтаж, особено при новото строителство.

Радиатори за парно размери

Различните видове радиатори за парно имат и различни височини, различно междуосие и присъединителни размери. Най-ниските радиатори са с височина от 250 мм или 25 см. Най-високите са 240 см или 2400 мм. Такива разновидности в размерите се използват рядко. Стандартно разпространените височини на радиаторите са 600/500/400 мм. При панелните радиатори имаме 1Р/2Р и 3Р, което показва дълбочината на радиатора посредством броя на панелите.

Comments are closed.