Затапване на радиатори

затапване на радиаториЗатапване на радиатори се налага при различни обстоятелства, като ремонт, временно сваляне на радиатор или спиране на услугите от топлофикация. За да извършите демонтаж на радиатор и заатапване на радиатор се налага да спрете топлоподаването, да източите водата от системата и да извършите демонтаж на радиатора. Новите технологии позволяват замразяване на тръбите на входа и изхода на радиатора, което ще ви спести източване, пълнене и обезвъздушаване на парната инсталация, но за сметка на това услугата е много скъпа и реално почти не се предлага.

Затапване на радиатори последователност

Самото затапване на радиатори като процес е свързано със затваряне ан изходите на двете тръби към радиатора. Затварянето на отворите на тръбите се извършва по два начина: със заварка при трайно затапване на радиатора или с навиване на резба (може да се ползва старата резба) и монтаж на тапа със съответният размер. (1/2 или ¾ цола). Това затапване се практикува при двутръбни инсталации.

При еднотръбните инсталации е малко по-различно. За да затапите радиатор от еднотръбна инсталация е необходимо да изградите байпас – директна връзка между двете тръби на радиатора, в противен случай няма да премине вода към следващите радиатори. Байпаса, които всъщност е директна връзка позволява преминаване на топла вода, без да преминава през радиатора.

Ние от Елвидом ООД сме професионална фирма за монтаж и ремонт на радиатори. Предлагаме на нашите клиенти за град София доставка и монтаж на радиатори, обезвъздушаване на радиатори и абонатни станции, откриване на теч от парно с камера (парна инсталация), отстраняване на течове, смяна на ребра, добавяне на глидери, демонтаж на глидери, смяна на термоглава и термовентил. Извършваме още затапване на радиатори, преместване на радиатори, изграждане на отоплителни инсталации, монтаж на обезвъздушители и още много други услуги свързани с парно и радиатори. Работим с централно топлоподаване (абонати на Топлофикация) и с локално парно. Извършваме затапване на чугунени радиатори, демонтаж на стари панелни радиатори и алуминиеви радиатори. Работим с радиатори с различна височина Н 350, Н500, Н 600 и вертикални радиатори до височина Н18020.

При нас може да заявите монтаж и ремонт на котли на твърдо гориво, газ и електрически котли.

Цени за затапване на радиатори от 22 лв/бр. В Цената не са включени демонтаж на радиатор, източване на абонатна и материали.

Comments are closed.