Затапване на радиатори

затапване на радиаториЗатапване на радиатори се налага при различни обстоятелства, като ремонт, временно сваляне на радиатор или спиране на услугите от топлофикация. За да извършите демонтаж на радиатор и затапване на радиатор се налага да спрете топлоподаването, да източите водата от системата и да извършите демонтаж на радиатора. Новите технологии позволяват замразяване на тръбите на входа и изхода на радиатора, което ще ви спести източване, пълнене и обезвъздушаване на парната инсталация, но за сметка на това услугата е много скъпа и реално почти не се предлага.

Затапване на радиатори

Самото затапване на радиатори като процес е свързано със затваряне на изходите на двете тръби към радиатора. Затварянето на отворите на тръбите се извършва по два начина: със заварка при трайно затапване на радиатора или с навиване на резба (може да се ползва старата резба) и монтаж на тапа със съответният размер. (1/2 или ¾ цола). Това затапване се практикува при дву тръбни инсталации.

При едно тръбните инсталации е малко по-различно. За да затапите радиатор от едно тръбна инсталация е необходимо да изградите бай пас – директна връзка между двете тръби на радиатора, в противен случай няма да премине вода към следващите радиатори. Бай паса, които всъщност е директна връзка позволява преминаване на топла вода, без да преминава през радиатора.

Ние от Елвидом ООД сме професионална фирма за монтаж и ремонт на радиатори. Предлагаме на нашите клиенти за град София доставка и монтаж на радиатори, обезвъздушаване на радиатори и абонатни станции, откриване на теч от парно с камера (парна инсталация), отстраняване на течове, смяна на ребра, добавяне на глидери, демонтаж на глидери, смяна на термоглава и термовентил. Извършваме още затапване на радиатори, преместване на радиатори, изграждане на отоплителни инсталации, монтаж на обезвъздушители и още много други услуги свързани с парно и радиатори. Работим с централно топлоподаване (абонати на Топлофикация) и с локално парно. Извършваме затапване на чугунени радиатори, демонтаж на стари панелни радиатори и алуминиеви радиатори. Работим с радиатори с различна височина Н 350, Н 500, Н 600 и вертикални радиатори до височина Н 180-200.

Затапване на радиатори цени

При нас може да заявите монтаж и ремонт на котли на твърдо гориво, газ и електрически котли.

Цени за затапване на радиатори от 88 лв/бр. В Цената не са включени демонтаж на радиатор, източване на абонатна и материали. Под затапване на радиатори не се разбира заварка, а монтаж на тапа на съществуваща резба. Навиването на нова резба след рязане или заварка е преработка. Цената за преработката на тръба е различна от затапването!

Изрязване на тръби и затапване на радиатори цени от 120,00 лева ….. Това се налага при премахване на радиатори топлофикация. Тогава се извършва изрязване на тръбите за парно и затапване на тръбата най-често чрез заварка.

Предлагаме още продажба и монтаж на радиатори в София с безплатна доставка до дома на клиента! Смяна на радиатори с обслужване на АС – абонатна станция.

Comments are closed.