Монтаж на лири за баня

Монтаж на лири за баняКомфорта в банята е свързан с температурата и атмосферата в помещението. За поддържане на нормална температура се изисква отопление.  Когато стигнем до отопление на банята винаги изниква въпроса с какво и как се отоплява банята? Тук трябва да отбележим, че че отоплението на банята се решава най-ефективно с монтаж на лири за баня в помещенията.

За баните е най-подходящо отопление с електричество или парно отопление, но не всеки има централно топлоподаване или локално парно. Някъде може да видите монтирани електрически печки за баня, но това не е удачно, разумно и още по-малко безопасно.

Най-добрият вариант за отопление на баня е с лира за баня.  Доста погрешно е насаденото мнение, че за да монтирате лира в банята то трябва парно отопление. Лирите за бани биват три основни вида: лира за баня свързана към парното, електрическа лира за баня и комбинираана лира за баня. Електрическите лири могат да се монтират в сгради  имоти без парно отопление. Лирата за баня освен за отопление се използва и за сушене на дрехи през влажните и студени дни. На лирата може да изсушите кърпа, халат или друга дреха намокрена навън в дъжд или сняг.

Как се извършва монтаж на лири за баня

Всички модели и видове лири за баня имат почти сходен монтаж. Закрепвата се на определено разтояние от стената посредством специални конзоли за лира. Лирата за баня често е наричана и тръбна лира за баня, понеже тя е изработена от тръби през които циркулира вода. Самата лира, дори и електрическата топли посредством загряване на течност в лирата. При монтажа на лирата трябва да се дъобразим с разтоянието до врати, шкафове и други мебели, както и размера на лирата. Уреда се предлага в най-различни форми, размери и цветове.  Предлагат се никилирани и хромирани лири за баня, прахово боядисани лири за баня и със специални ефектни покрития. Съвременият дизайн на лирите разкрасява банята ви и придава комфорт и уют. Температурата в помещението и температурният режим на работа на лирите за баня се киригира посредством стандартен термовентил с термоглава при лирите за парно и с терморегулатор при електрическите лири. Терморегулаторите замерват температурата в помещението, а вие задавате на какви стойности на околната температура да спре подаването на топла вода или да се прекъсне електрическото захранване от терморегулатора. Температурната чувствителност е +/- 2 градуса. Лирите се изработват предимно от алумин, стомана и чугун, като най-разпространени на пазара са стоманените лири.

Елвидом ООД извършва доставка и монтаж на лири за баня, както и подмяна на стари лири за баня.  Доставяме и монтираме електрически лири за баня и лири за баня за парно. Извършваме консултация и преместване на лира, демонтаж и затапване на стари лири за баня.

Comments are closed.