Монтаж на улуци и водосточни тръби

Защо е важен качествен монтаж на улуци и водосточни тръби?

почистване на улуци

При монтаж на улуци и водосточни тръби трябва да се спази нужният наклон от 0,33% за улуците, което прави разлика в наклона от 1 см на 3 метра. Това е стандартно прието и се спазва задължително. Без този наклон или с по-малък наклон се получава задържане на вода и преливане на улуците. При захващането на улука към челната дъска се използват специални скоби, като за различните модели улуци са с различна форма и големина. Скобите се монтират през 40-60 см една от друга, като се захващат с препоръчаните крепежи и по определен начин в зависимост от покрива и материала на улука. При покривни конструкции без челна дъска улуците се закрепват с метална скоба с удължено рамо за дъските под керемидите.

След като сме наредили и нивелирали скобите поставяме улука в скобата. При снадки между улуци се залепват или спояват в зависимост от вида и модела на улука. В крайщата на улуците се използват тапи.

Монтаж на улуци и водосточни тръби София

При монтирани улуци някои майстори вързват двата края на улука с метално въже, над самият улук за да е по-сигурно и здраво. Желателно е да се изгради и защитна система за заснежаване и падане на сняг, като може да се монтират и кабели против замръзване, което е доста скъпо начинание,, но ефективно. Кабелите не допускат заледяване и заледяване в улуците и водосточните тръби, като не позволяват образуване на висулки.

Електрическите кабели за затопляне не допускат замръзване и във водостоците, което води до спукване и отлепяне на тръби. Ремонта и възстановяването на спуканите тръби от замръзване е по-скъп от инвестиция и поддръжка на отопление на отводнителната система на сградата, но при нас все още не намира приложение.

Елвидом ООД предлага професионални услуги за монтаж на  водосточни тръби, улуци и водосборни казанчета. Доставката на материалите е безплатна, както и извозването на старите тръби и улуци. Цени за монтаж се определят след направен оглед на място от наш специалист. Не забравяйте да почиствате улуците си всяка година или поне веднъж на две години.

Предлагаме също почистване и отпушване на водостоци и улуци.  Услугата се предлага за София, околните райони, а при договаряне и за цялата страна.

Цени за монтаж на улуци и водостоци от 7 лв/м

Comments are closed.