Откриване на теч с камера

Кога се налага откриване на теч с камера

откриване на теч с камераПри налични видими щети от теч, а липса на индакиции за такъв се касае за скрит теч. Скритите течове имат коварното свойство да се разширяват без да ги усетим, докато избият петна или капки по стени, тавани или се надуят подовите настилки. Скрит теч може да се появи в старо и в ново жилище, като теч е възможен от тръби на парно, водопровдни тръби, канал, сифон, от фуги в банята, от терасата, от съседа, от покрива и куп места, които не виждаме. При наличие на такъв теч се налага откриване на теч с камера.

Как се открива теч?

Най-често прилаган метод за откриване на теч е термографията на течове. Откриване на теч с камера е основният метод за откриване на описаните по-горе скрити течове с неясен произход и локация. Метода обаче не е единствен и неможе да използва самостоятелно. Това са важни подробности относно откриване на течове.

Откриване на теч с камера се практикува за почти всички видове скрит теч. Откриване на теч камера обаче не е универсален метод, въпреки, че е прецизно точен. Има места и обстоятелства при които термокамерата не може да открие причините за теча. Такива ситуации налагат използване на спомагателни уреди и апаратура за откриване на течове.

За термографската камера е изписано много, има материали за термографията, начин на работа с термокамера, основни принципи и други подробности.

При откриване на теч с камера има и редица условния, които трябва да се изпълнят стриктно. При неизпълнение на условията, непознаване на принципите на инфрачервеното излъчване откливане на теч, дори и с най-модерна термографска камера е невъзможно.

Ние предлагаме откриване на теч с камера за София, Бургас и Стара Загора. Цени за откриване на течове може да видите в нашата ценова листа, като при случай за които няма достатъчно информация относно вашият случай на теч, моля позвънете на тел 0895 012345. 

Comments are closed.