Отпушване на баня

отпушване на баняОтпушване на баня е много широко понятие. Във всяка баня има множество тръби и канали. През банята преминават вертикалните щрангове за отпадна вода, каналите от мивката в банята, тоалетната, а понякога дори и от кухнята. В някои случай преминават водосточните тръби от покрива, а по пода на банята са тръбите за отводняване на пода, ваната и душ кабината. Водите от пералня и съдомиялна също се отичат в канали и преминават през банята до вертикалният щранг.

Какво може да се запуши в банята и как се извършва отпушване на баня

В банята най-често се запушва подовият сифон, канала на умивалника, канала на душ кабината или тоалетната. Сифоните в банята се запушват от отлагане на косми, прах и други мазнина от препарати. Отпушване на баня или на канали в банята се извършва предимно с вакуум освен в случаите на сериозно запушване и затапване на канала без проходимост. При повърхностно запушване или слабо отичане се използва отпушване с вакум – домашен или професионален вакум, като за премахване на тапи се налага използване на ръчна или механизирана спирала.

Спиралите имат специални глави (върхове) в зависимост от формата на канала и сифона и извършват перфектно почистване на канала, като отпушват и банята. За да избегнете запушване на вашата баня може да използвате някои методи и препарати за профилактика на канали и сифони. Имайте предвид, че запушеният канал може да предизвика излизане на вода от банята и наводнение. Често се случва запушен канал да остане така продължително време, което води до засъхване на тапата причинила запушването. При засъхване на тапата има вероятност тя да не може да се отстрани по никакъв начин. Затова при запушване на банята или канал в банята се опитайте да отпушите в максимално кратък срок.

Отпушване на канали, тоалетни и сифони

Извършваме отпушване на канали, отпушване на баня и почистване на канали с ръчна и професионална механизирана техника за отпушване на канали.

Трикове за отпушване на канали?! Повярвайте няма такива при истински запушени мивки и тоалетни. Препарат за отпушване на канали не препоръчваме, както и използване на белина за отпушване на тоалетна.

Comments are closed.