Отпушване на тоалетна с вакуум

Отпушване на тоалетна с вакуум е най-често приложение

отпушване на тоалетна с вакуумЗапушена тоалетна е често срещано явление. До запушване на тоалетна се стига поради изхвърляне на отпадъци в тоалетните. В зависимост от вида на запушването на тоалетната и вида на тоалетната (долно или задно отичане) се прилагат и различни методи за отпушване на тоалетна с вакум.

Запушена тоалетна и тоалетна със слабо отичане е различно. Отпушване на тоалетна при която няма никаква проходимост е много по-лесно начинание от отпушване на тоалетна със слаба проходимост. При напълно запушена тоалетна се използва отпушване с вакум.  Така се засмуква и размърдва запушването, което се предвижва към канализацията и отпушва тоалетната.

При запушване с частична проходимост се използват специални пружини и спирали.  Посредством тях се извършват въртеливи движения през целият канал – S-ката на тоалетната, което избутва попадналите боклуци.

Трябва задължително да отбележим, че запушена тоалетна и запушен канал са различни неща. При запушена тоалетна се касае за засядане на отпадъци и предмети в самата тоалетна чиния. Естествено всяко правило има изключение.  При запушен канал говорим за запушване в областта на канализацията, но след тоалетната чиния.

Двете запушвания на пръв поглед са все еднакви и тоалетната не се отича, но отпушването е много различно. Отпушване на тоалетна, която има слабо отичане е трудно, а в зависимост от вида на запушването, понякога и невъзможно.

За отпушване на тоалетна се използват специални инструменти. Докато за отпушване на канал след тоалетна се използват машини за отпушване на канали.

Как да разберете от какво имате нужада: отпушване на тоалетна или канал?

При запушена тоалетна има проблем само с тоалетната, докато при запушване в канализацията предизвиква слабо отичане или напълно запушване и на другите канали от жилището, като канала от кухненската мивка, канала от умивалника и подовият сифон. При запушване в канала се получава и избиване на вода – при пускане на вода през един канал избива през друг.

Запушване може да се образува и в общата канализационна тръба и това е много неприятно. При пускане на вода от съседите над вас, водата избива през вашите канали.

Напоследък се появиха доста материали в интернет пространството за отпушване на канали и отпушване на тоалетна с наръчни средства или домашно отпушване на тоалетни. Ние ви съветваме да пробвате и този вид отпушване, но внимателно.

Ние извършваме професионално отпушване на тоалетна и канали за София и района. Денонощен водопроводчик за отпушване на тоалетни.

Цена за отпушване на тоалетни от 45 лв с ДДС до 145 лв в зависимост от вида на запушването.

Comments are closed.