Плот газ ток

плот газ токПлот газ ток – предимства и недостатъци

Плот газ ток всъщност са плотове за вграждане с газови котлони и електрически котлони. Това са така наречените зони на нагряване. Такива плотове за вграждане се наричат комбинирани плотове. Комбинираният плот е кухненски плот за вграждане. Предлагат плотове с метална основа и стъклокерамични плотове. Това са керамични комбинирани плотове за вграждане.

Стъклокерамичен плот за вграждане

Стъклокерамичните плотове най-често са оборудвани с две газови горелки и две бързо нагряващи електрически зони. Срещат се и модели с четири газови горелки и една електрическа. Има модели с две газови и една електрическа и три газови и една електрическа зона. Газовите горелки имат възможност да работят с пропан бутан или метан (природна газ). Преминаването от природна газ към пропан бутан и обратното се извършва, чрез смяна на дюзите. Природната газ и пропан бутана са различни и не е възможно да работи с двете горива без смяната на дюзите на газовите горелки. Комбинираният плот газ и ток има всички необходими електрически защити и защити от изтичане на газ.  Зпалването на газта е електронно и вградено в бутона за пускане на газта. Включването на електрическите зони е със сензор.  Желателно е свързането и монтажа на комбинираните плотове да се извършва от оторизиран сервиз и монтажник със съответната правоспособност и разрешение.

Монтаж и сервиз на комбиниран плот

са предпочитани все повече понеже осигуряват двойна възможност и варианти за работа, което пък позволява използване на различна посуда и кухненски прибори. Отделно на газовите котлони не могат да се готвят някои храни.  Много домакини избират комбинирани плотове газ ток. Производителите които предлагат комбинирани плотове за вграждане, все още не са много.  Плотовете газ ток се предлагат с различни размери, мощност, форма и дори цвят на плота и горелките. Много лесно може плота да се превърне в естетически и привличащ вниманието уред във вашата кухня.

Ние предлагаме доставка и монтаж на плот с ток и газ, както и ремонт на плот ток и газ по домовете. Цени за монтаж на котлони и плотове, както и свързване на плот към газ и ток – само след оглед.

Comments are closed.