Ремонт на баня

ремонт на баняПрофесионален цялостен ремонт на баня. Банята е най-малкото по-размери помещение, след тоалетната и дрешника, но със сигурност е най-скъпото за ремонт и поддръжка. Банята трябва да е добре направена и влаго изолирана, в противен случай се получават течове, мухъл и петна. Естествено ремонта на банята трябва да е качествен и навременен. Ремонт на баня с гаранция от 24 месеца.
Как се прави ремонт на баня и какво представлява, ще се опитаме да обясним с най-общи думи.
При ремонт на старата баня се налага да демонтирате всички аксесоари (огледала, шкафове, закачалки, етажерки и други).  Вие трябва да решите кое ще изхвърлите и кое ще използвате отново след ремонта. Демонтират се също и смесителните батерии, душа, мивката, тоалетната и евентуално бидето. При наличие на бойлер също се демонтира.

След като сме демонтирали всичко от банята и стените и пода са оголени следва къртене и разбиване на старите плочки. Процеса по къртенето е много труден и още толкова мръсен и прашен. За да не запрашите цялото помещение осигурете найлон с които да се пакетира вратата на банята, както и пода пред вратата на банята за да не разнасят прах майсторите. Строителните отпадъци от къртенето се събират в специални чували и се извозват до сметището за строителни отпадъци. Не оставяйте такива отпадъци до кофите- повреждат пресите на камионите за боклук.

Когато се прави ремонт на банята ние препоръчваме смяна на водопроводните тръби и каналите на цялата баня, като при възможност да се сменят и вертикалните щрангове (при бани с куфар около вертикалният щранг). Ремонт на баня е свързан с неудобства при самите вас и при съседите, поради силният шум от къртене и рязане на плочки.

Ремонт на баня със смяна на канализация и тръбопровод

След подмяна на всички тръби и канали се пристъпва към заравняване на стените и пода. Тази изравнителна замазка на стените се нарича хастар, а при пода замазка. Някои майстори не правят такава и изравняват стени и под само с лепила, но това е доста скъпо и неправилно начинание. След като замазките и хастара стегнат и изсъхнат се преминава към лепене на плочките. Започва се с лепене на новите плочки на стените, като се лепят
целите стени, без първи ред долу до пода. Използва се лепило за плочки по избор на майстора плочкаджия (фаянсаджия). Следва залепване на теракотените плочки на пода с теракол и едва тогава се преминава към лепене на първият ред от стените.
Фугите на пода и стените трябва да са един размер. При лепенето на плочките се изрязват отвори и се монтират крайните фитинги и сифони, спирателни кранчета и маншони, като след това се преминава към фугиране на вече залепените плочки. Към фугиране се пристъпва при изсъхване на лепилото. Преди фугиране, всяка една фуга се почиства и обработва и едва тогава се нанася фугиращата смес, като самото фугиране е от два последователни етапа. Изчаква се фугата да стегне и се преминава към нейното оформяне и забърсване от самите плочки. Много е важно плочките около тръбите на тоалетната и мивката да са изрязани точно с цел да не прониква вода и самата фуга да се задържи.
След почистването на фугата, банята се оставя така поне 12 часа. Едва тогава се пристъпва към монтажа на моноблока, мивката, смесителя, тоалетното казанче, огледалото и всичко останало (вана, душ корито или душ кабина).

Цвета на плочките и фугата, както и модела на аксесоарите се избират от клиента. Наше право е да изберем и доставим материалите и лепилата за ремонт на банята. Гарантираме ви качествен ремонт с качествени материали и достъпна цена.

Comments are closed.