Сглобяване на алуминиеви радиатори

Сглобяване на алуминиеви радиаториАлуминиевите радиатори обикновено се сглобяват от фирмата, от която ги купувате. При желание от страна на клиента е възможно да си закупите ребрата на части, съответно по 3 или 5 броя в опаковка и да си ги сглобите Сглобяване на алуминиеви радиатори се извършва с помощта на специален ключ за радиатори. Естествено за да извършите сглобяване на алуминиеви радиатори са необходими нипели и гарнитури.

Сглобяване на алуминиеви радиатори в София

Самото сглобяване на алуминиеви радиатори е желателно да се извършва от двама души. При свързване на глидери обикновено не се стяга прекалено много. Прекаленото притягане на глидерите може да доведе до нарушаване на гарнитурите, а от там и до теч. Сглобяването на радиатора налага свързване на глидери в зависимост от големината на радиатора. Радиаторите може да се сглобяват в четен и нечетен брой глидери в зависимост от нуждите.

Окомплектоване на алуминиев радиатор.

След сглобяване на радиаторите се налага и тяхното окомплестоване. Окомплектовката за радиаторите всъщност е комплект от тапи, щепсели, обезвъздушители и други елементи, които са нужни за свързване на радиатора към парната инсталация. При свързването на радиатора се монтират спирателни кранове, обикновени или секретни и термовентил с термоглава. Обезвъздушителите могат да са ръчни или автоматични. Желателно е да се използва качествена окомплектовка с цел избягване на неприятни инциденти с протичане и наводнения.

Монтаж на радиатори. Свързване на радиатор към парна инсталация.

Монтаж на алуминиеви радиатор се извършва на стена или на под в зависимост от особеностите в помещението където ще се монтира. При монтаж на алуминиев радиатор към стената се използват конзоли или така наречените куки за монтаж на радиатор. При подов монтаж на радиатора се налага закрепвани и фиксиране на подова стойка. Монтажа в двата случая трябва да е правилен и радиатора да е здраво закрепен.
Свързване на радиатори за парно
Начина за свързване на радиатори към парно поражда много съмнения и спорове. Едни предпочитат последователно свързване на радиатори за парно, а други кръстосано свързване. Ние искаме да отбележим, че при нормално топлоподаване и правилна циркулация това няма никакво значение.

Предлагаме доставка и монтаж на радиатори за парно, демонтаж и затапване на радиатори, сглобяване на глидери, свързване на радиатори, ремонт на радиатори, сглобяване на алуминиеви радиатори, монтаж на радиатори на гипсокартон и дори откриване на теч от тръби на парно.

Comments are closed.