Теч от съседен апартамент

теч от съседен апартаментВ жилищните кооперации и блокове често се получават наводнения и се причиняват щети от влага и мухъл по таваните на баните и кухните (около мокрите помещения). Причините за наличие на влага, мухъл или теч от съседен апартамент могат да са много.

Понякога се касае за теч от спукана тръба на топлата вода, теч от тръба на студената вода, теч от канала, теч от щранга, теч от стара каменинова тръба, теч от пробит подов сифон, теч от фуги, теч от недобре уплътнена вана или душ кабина и още куп причини. Когато признаците за теч започнат и не се открива основателна причина за това, то се налага откриване на теч. При откриване на теч от съседен апартамент се налага достъп до самият апартамент от които смятаме, че идва проблема.

Откриване на теч от съседен апартамент

За да се направи точен анализ на теча от съседният апартамент и да се локализира проблема се започва от причината. Разглежда се петното за да се извлече максимална информация за водата, времето на наводняване, посоката от която идва причината и тогава се приминава към откриване на причината.

Много често се налага да обясняваме с какви уреди се открива теч, с какви уреди работим и как ги използваме. Откриване на скрит теч от съседи, от бани, от тераси, теч от тръби, теч от съседни апартаменти и други видове скрит теч не се извършва с един единствен уред или два. Всяка фирма занимаваща се професионално с откриване на скрити течове трябва да има налични всички необходими уреди и апаратура за откриване на течове. Всеки вид теч в зависимост от локацията на причината за скритият теч се открива и диагностицира с различни уреди.

При условие, че теча е възможен за откриване от термокамера, то ще се открие с термокамера, но ако е в кухина или ниша на съседеен апартамент, термографията на теч няма да ви поомогне и ще трябва ултразвук за откриване на теча или ондоскопска камера.

Ние от Елвидом ООД извършваме откриване на всички видове скрити течове, включително и откриване на теч от съседен апартамент.

Откриване на теч от съседен апартамент с отстраняване на проблема.

Comments are closed.