Теч от фуги

теч от фугиПри теч от таван на баня или мокро помещение, почти винаги се касае за теч от тръби, теч от канал, теч от сифон, теч от парно или теч от фуги. Като под фуги визираме фугите на плочките на пода, фугите на плочките на стените и фугите между стени и душ кабини, стени и вана или други фуги.  При наличие на теч от горен етаж трудно маже да се открие причината за теча, без наличие на професионална апаратура. Фугите са и подценявани като първоизточник и причинител на течове. Доста често те са основен виновник за повечето скрити течове от банята.

Идва въпроса и как се открива теч от фуги?

При наличие на отворена фуга или некачествена фуга там прониква вода. С течение на времето се просмуква и натрупва в замазката на пода или стената, докато натрупа достатъчно количество за да образува теч на долният етаж. Теча от фугите може да се разпространи едновременно при съседите под вас и във вашият имот.  При фугите има няколко особености. Първата е, че самата фуга трябва да е достатъчно дълбока. Ако фугата не е достатъчно дълбока и напълнена качествено с фугираща смес, то при топлинната деформация от студено-топло се напуква и пада. Втората е некачествена фугираща смес и неправилно положена смес. Във вторият случай фугата видимо е здрава, но просмуква.

Диагностика на теч в баня и тераса

Посочените дефекти, които причиняват теч от фуга може да се открият с термокамера и специални влагомери. Откриването на теч с камера е най-сигурният и бърз начин. Естествено се използват и други спомагателни уреди за откриване на теч. Доста често сме попадали и на отворени фуги, които обаче не причиняват течове и не пропускат влага към замазката. За да сте сигурни в причината за теч трябва да се направи обследване за откриване на теч с апаратура. Откриване на теч от съседите е напълно безвредно и на 100% сигурно единствено и само с подходящата апаратура. Разбира се и определеният метод за откриване на проблема. Когато говорим за теч от фуга трябва да се знае, че фуги има не само в банята, а по тераси, покриви и много други.

Префугиране на тераса и баня

Всички сгради сгради като цяло имат множество фуги. Фуги има по покрива, между входовете, фуги има по фасадата,както и на много други места в конструкцията на всяка сграда. Това са така наречени фуги в строителството, като те също могат да причинят теч. При неправилна изработка, некачествена хидроизолация или с амортизация от дълъг период на експлоатация фугите се отварят, появяват се пукнатини и при подходящи условия причиняват теч.

Термографската камера показва с точност причината за теча и количеството на водата проникнала през фугите.

Цени за откриване на теч от фуги може да разгледате в нашият ценоразпис или да ни потърсите за повече информация на тел 0895 012345.

Comments are closed.