Улуци и водостоци

улуци и водостоциРемонт и монтаж на улуци и водостоци от Елвидом ООД. Извършваме също подмяна на стари и пробити улуци или пропаднали водосточни тръби. Улуците и вдодостоците са така наречената система за отвеждане на дъждовните води от покрива на всяка сграда. На практика няма сграда, коята де не отвежда дъждовните води. След събирането на водата от улука, тя се отвежда до земята или канализацията за дъждовни води посредством водосточни тръби. При плоските покриви улука отпада и водата се стича към водостока през воронка. Всички улуци и водостоци имат нужда от ремонт, почистване и поддръжка. Обикновено се запълват с инертни материали, които падат от покрива или с листа и шума. Отделно пропадат под тежеста на снежните покривки, а водосточните тръби обикновено замръзват и се пукат (особено външните).

Ремонт на луци и водостоци

Елвидом ООД предлага височинни алпийски услуги за отпушване на водостоци, ремонт на водостоци, отпушване на улуци, ремонт на улуци, почистване на улуци, смяна на улуци, монтаж на улуци и монтаж на водосточни тръби. При проблем с отводнителната система на покрива, терасата или други открити площи, при протичане на водостоци и улуци, измъкнати тръби и преливащи водосборни шахти сме на разположение. Предлагаме изграждане на нови водосточни и улучни системи. Ние можем да доставим напълно безплатно необходимите улуц, водосточни тръби, скоби и други елементи за вашият нов покрив, както и да подменим старите с нови. Работим с метални улуци и водостоци, алуминиеви, медни, чугунени и не на последно място PVC. Естествено избора на материал, марка и вид се извършва от клиента.

Отпушване и почистване на улуци и водостоци

Улуците и водостоците понякога се затлачват и дори се запушват., особено при липса на ежегодна поддръжка и почистване. При запушване на улука се получава натежаване и пропадане, като водата започва да се излива през най-ниската част на канта и въобще не достига до водосточната тръба. Това налага спешно отпушване и почистване на улуци, в противен случай водата мокри фасадата и фундамента на сградата.

Comments are closed.