Бойлери инокс

бойлери иноксБойлери инокс се изработват от неръждаема стомна

Бойлери инокс или иноксови бойлери се отличават от останалите бойлери по неръждаемият си водосъдържател.  Иноксови бойлери са предимно стандартните обикновени бойлери за баня и бойлери със семпертина, които са изключително търсени поради факта, че семпертината също  е от инокс. Кое всъщност прави бойлерите от инокс толкова ценни и търсени на от потребителите, въпреки високите цени. Водосъдържателите на бойлерите инокс са направени от неръждаема стомана  или на английски stainless steelСтоманата се отличава с висока здравина, антикорозионни свойства и дълъг живот ( ниска умора на материала).

Тази сплав прави воодосъдържателите и топлообменниците на бойлерите от инокс изключително здрави. Повечето марки  продават иноксовите си бойлери с гаранция от 10 години. Напрактика друга разлика от иноксовият и обикновеният бойлер няма, единствено се различават по материала на водосъдържателя.

Ние предлагаме иноксови бойлери (бойлери от неръждаема стомана) на марките : Допломат неръждавейка, Елдом неръждаем,  Тедан инокс, Светлю Шишков неръждаем и Фламина. Всички изброени марки са с неръждаем водосъдържател, а при моделите с топлообменник и серпентините са от инокс.

Бойлерите от инокс освен със здравината си се славят и с чистата вода, която предоставят.  При бойлерите с емайлирани или стъклокерамични покрития на водосъдържателя, след известна употреба започва оцветяване на водата. Оцветяването се дължи на нарушаване на горният защитен слой на металният водосъдържател, които го предпазва от корозия и ръжда. Слоя от емайл се поврежда от многократното свиване и разширение при загряване и охлаждане, което води до образуване на микро пукнатини.

Ръждата е вредна за човешката кожа. През кожата на човек при къпане проникват вредните метали и елементи разградени от корозията. При бойлери с иноксов, неръждаем водосъдържател ръжда няма.

Профилактиката на иноксов бойлер включва промиване и прочистване на котленият камък веднъж на 7-8 години, което не е задължително. Наличието на варовик и котлен камък във дводосъдържателя на бойлера ще придаде цвят и мирис на топлата вода от бойлера.

Предлагаме доставка и монтаж на иноксови бойлери на цени от 399,00 лв с ДДС (цената е за бойлера). Бойлери инокс с гаранция от 120 месеца!

Сервиз за ремонт на бойлери по домовете София .

Comments are closed.