Демонтаж на радиатори топлофикация

Демонтаж на радиатори топлофикацияДемонтаж на радиатори топлофикация е досадна работа, но въпреки всичко услугата става все по-често търсена. Всички чуваме за отказ на клиенти от топлофикация. Няма да разнищваме причината за отказ от топлофикация, но всички се сещате (в това сме сигурни ). За да се откажете от услугите на топлофикация е необходимо да свалите радиаторите си, като спазвате правилата на топлофикация, да затапите изводите на тръбите, към радиаторите и да изготвите протокол за демонтажа на радиаторите. Ще се опитаме да сме полезни в демонтажа на вашите радиатори и законното отказване от топлофикация.

За да се откажете от услугите на топлофикация първо трябва да подадете заявление в писмен вид до дружеството. Заявлението е предварително изготвена бланка, която може да намерите в сайта на топлофикация или да получите бланката на място на адреса на дружеството. При подаване на заявлението топлофикация е длъжна да разреши прекратяването в 1-месечен срок от подаване на заявлението. Това е формалност, но ако не я спазите ви застрашава глоба в размер до 25 000 лв. Тук се опитваме да сме полезни и за повече и по-пълна информация се обърнете към топлофикация.

След като сте изпълнили всички условия следва демонтаж на радиаторите, като се затапват, а след тапите се монтират пломби от дружеството. Как се извършва самият демонтаж и затапване на радиаторите?

Какво е необходимо за демонтаж на радиатори топлофикация?

За извършване на демонтаж на радиаторите е необходимо източване на абонатната станция, като за целта трябва да имаме достъп до помещението. Ние се наемаме да източим абонатната станция, да я напълним и обезвъздушим след затапването и демонтажа на радиаторите ви. В някои случай се използва специална машина за замразяване на тръбите и това спестява източването на абонатната станция, но услугата не е по-евтина или по-бърза.

След като сме източили абонатната ние разкачваме радиаторите и ги демонтираме. При желание клиента може да заяви и извозване на старите радиатори. На мястото на демонтираните радиатори остават конзоли, които също се демонтират. Следва затапваното на тръбите, като някои искат те да бъдат скъсени и заварени. Ние предлагаме рязане, скъсяване на тръби, навиване на резби и заварка на тръби.

Демонтаж на радиатори на цени от …….. лв. Цената на радиатора се определя от големината на радиатора и допълнителните услуги, след демонтажа на радиатора. Например рязане и извозване на радиаторите.

Процедура за сваляне на радиатори . Затапване на радиатори цени. 

Протокол за демонтаж на радиатори е последната стъпка. Първо се прави заявка за отказ от топлофикация и сваляне на топломери. Казано по друг начин се подава молба за спиране на парното. Премахване на радиатори топлофикация не е сложен процес, но се налага затапване на тръбите на радиаторите и тяхното пломбиране при положение, че не са заварени. При смяна на радиатори е различно. Необходимо е само да информирате топлофикаци и топлиният счетоводител. Смяна на радиатори без източване, монтаж на алуминиев радиатор, смяна на радиатори, продажба, доставка и монтаж на радиатори София.

Как се затапва радиатор

Извършва се демонтаж на радиатора, изрязване на тръбите и затапване. Това се прави при решение за махане на радиатори топлофикация. При такова махане или сваляне на радиаторите не бива да остава тръба с кран. Трябва да е на заварка или тапа. 

Демонтаж на радиатори топлофикация за София и съседните райони на приемливи цени

 
 

Comments are closed.