Монтаж на аспиратор в София и околността

монтаж на аспираториАспиратора е електрически уред, които е предназначен както за домакинството така и за професионална употреба. Монтаж на аспиратор на стена или монтаж на аспиратори за вграждане?! Професионален монтаж на аспиратор в София. Аспиратора има за цел да отвежда изпаренията и неприятните миризми, които се отделят при готвене. Засмукването на парите се извършва с така наречените турбини, които се задвижват от електрически мотор или мотори. Турбините имат различна форма, диаметър и начин на закрепване в зависимост от модела на аспиратора и типа му на монтаж. За целта монтаж на аспиратор се извършва непосредствено над плота за готвене или така наречената зоната за готвене. Това е плот, котлони и фурна.

Монтаж на аспиратор от опитен специалист

За да функционира правилно аспиратора трябва да е изчислен правилно на база кубатурата на помещението (кухнята).  Също така да бъде спазена височината на монтаж. За да се спазят тези пропорции трябва да се знаят. Мощността и дебита на аспиратора се изчисляват на база таблици.  Височината на монтаж от работният плот се спазва по инструкцията за монтажа на съответният аспиратор. Монтаж на аспиратор от професионален сервиз за ремонт и монтаж на аспиратори за София.  Извършваме монтаж на аспиратори от всички видове – свободен монтаж, за вграждане, каминен тип и островен тип.

Тук е мястото да отбележим, че освен аспиратор има и така нареченият абсорбатор. Разликата е в принципа на работа. При абсорбатора въздуха се отвежда в същото помещение, като преминава през филтри с активен въглен.  Ние предлагаме също монтаж и ремонт на абсорбатори от всички марки и модели.

Монтаж на аспиратор. Видове аспиратори

Аспираторите се делят на островен тип, свободностоящ тип, островен тип и каминен тип и за вграждане. Моделите за вграждане се делят на частично вграждане и пълно вграждане. Тези за частично вграждане може да ги срещнете като телескопични аспиратори.  Естествено на база типа на аспиратора има и характерни особености при самият монтаж на аспиратори. За да извършите монтаж ви е необходим отвор в комин с розетка, преход, възвратна клапа, алуминиева или друга тръба за въздуховод, уплътнител, крепежни елементи, аспиратори не на последно място електрически контакт и инструкция за монтажа на съответният аспиратор.

При аспираторите за вграждане и островните аспиратори, монтажа понякога е свързан с прекрояване, преработка и рязане на плоскости и шкафове за което са необходим прободен електрически трион или ръчен циркуляр.

Цени за монтаж и ремонт на абсорбатор

Ето някои цени за ремонт и монтаж на аспиратори на място:

 • доставка и монтаж на дюбели – в зависимост от вида на стената в която ще се закрепват – от 12,00 лв до 80,90 лв при нужда от планка или химически анкери
 • направа на отвор в стена за розетка ф 120 *- от 74 лв до 190 лв за бетон
 • закрепване, монтаж и нивелиране на аспиратора  54,00 лв
 • захранване с напрежение/ включване към електрическата мрежа – 18,00 лв
 • оразмеряване и рязане на ПДЧ  ф 125 за 1 брой – 38,50 лв
 • оразмеряване и къртене на отвор в тухла /газобетон/ и монтаж на розетка за 1 брой–84,00 лв
 • оразмеряване и къртене на отвор в бетон или тухла– 99 лв./ час.
 • доставка и монтаж на въздухопровода / до 2,80 м/ – 94,00 лв.
 • доставка на аспиратор – безплатно след договор за монтаж на аспиратор
 • демонтаж на стар аспиратор – 42,00 лв
 • монтаж на възвратна клапа – 47 лв.
 • такса за посещение на адрес – 30 лв.
 • консултация или диагностика на проблем 28,00 лева
 • смяна на филтри – 38,00 лв/бр
 • почистване /основно/ на аспиратор, с платка и мотор, без филтри – от 197,50 лв/бр

Монтаж на аспиратори за София с гаранция от 24 месеца. Ремонт на аспиратори на място по домовете от сервиз Елвидом.

За желаещите да извършат сами монтажа на своя нов аспиратор или абсорбатор (смяна на аспиратор) сме прикачили едно видео по темата.

Приятно гледане.

Comments are closed.