Монтаж на комбинирани плотове за вграждане

монтаж на комбинирани плотове за вгражданеМонтаж на комбинирани плотове за вграждане с гаранция от 24 месеца. В една къща всичко се върти около печката – и приготвянето, и претоплянето, и непосредственият ритуал на дегустацията.  Всички знаем, че печките са газови и електрически. Но съществуват още и вградени комбинирани кухненски плотове, обединяващи достойнствата на двата вида горива – електричеството и газта.

Важно при монтаж на комбинирани плотове за вграждане.

Вградените кухненски плотове привличат с това, че повишават естетичността на помещението. Позволяват да се създаде цял кухненски комплекс, където всичко е свързано и зависи едно от друго, но няма нищо общо с фурната. Зависим се нарича плота на печката, при който готварската повърхност е свързана с фурната и управлението на плота се осъществява през бутоните и копчетата на самата фурна. Ако плота е електрически, то и ел. връзка включва фурната, а чрез проводници се включва и вградения панел. Подобна тясна зависимост обуславя компактно разположение на вградените плотове. Фурната се вгражда в шкафчето, а вградената повърхност се монтира отгоре, на самото шкафче.

При независимия панел на печка за вграждане: вграденият панел и фурната се включват към източника на енергия отделно. Всяка част от апаратурата има свои собствени органи за управление и могат да се разполагат на различно място, както ви е удобно. Все повече домакини предпочитат електрическа вградена фурна, но с газов панел. По този начин се получава вграден комбиниран плот. Това устройство ще бъде независимо. Сред особено популярните плотове за вграждане днес са стъклокерамичните и индукционните.

Характеристики, определящи при монтажа

Вградените комбинирани плотове не са евтини уреди. Тяхното вграждане и правилно функциониране зависи от професионалния монтаж и грамотната работа след това. Изчитайки многобройни съвети по форумите за „направи си сам” вие може и да успеете да монтирате своите вградени уреди, но дали това ще бъде най-правилният вариант. За осигуряване изправността на вграденото изделие, кухненската мебел трябва да съответства на определени характеристики:

– повърхността на кухненския плот трябва да бъде от материал, устойчив към температура и разположен на необходимото разстояние от стената;

– ако вградения панел се намира над фурната, то той се снабдява със система за охлаждане и вентилация;

– не се препоръчва поставяне на вграден плот над съдомиялна;

– изделието трябва да бъде монтирано на идеално равна повърхност.

Тава са и основните моменти, които трябва да отчетете избирайки за вграждане на комбинирани плотове. Спазвайки всички изисквания по монтажа и особеностите на съответния производител на вградената техника, ремонтната група ще тества и провери изправността на уредите. След това вие вече ще имате една индивидуална, съвременна, многофункционална и безопасна кухня.

Ние ви предлагаме професионален монтаж на комбинирани плотове за вграждане с едновременно свързване към електрическата инсталация и газовата ви инсталация за природен газ или бутилка за пропан бутан.

При нас може да поръчате монтаж и ремонт на комбинирани плотове за вграждане, както и доставка и смяна на маркучи и редуцир вентили за газови бутилки.

 

Comments are closed.