Монтаж на радиатори

 Фирма за монтаж на радиатори Елвидом ООД предлага доставка и монтаж на радиатори за София. Доставката на радиатори в рамките на град София е безплатна за клиентите избрали с монтаж и демонтаж на радиатори от Елвидом ООД.

монтаж на радиаториИзвършваме доставка и монтаж на алуминиеви радиатори, доставка и монтаж на панелни радиатори и чугунени радиатори. Доставката на алуминиеви и панелни радиатори се извършва в рамките на деня, но чугунени радиатори се доставят от 20 -35 дни с поръчка от Чехия. Предлагаме също  лири за баня, вентили, термоглави, секретни кранове, спирателни кранове, щепсели, окомплектовка, конзоли, обезвъздушители, термовентили и термоглави в комплект и всичко необходимо за монтажа.  След доставката на радиатори следва монтажа.  За клиентите желаещи консултация за размера и вида на радиаторите записваме часове за оглед!

Какво трябва за монтаж на радиатори?

За монтаж на радиаторите ние необходим първо ключ от абонатната станция (при централно топлоподаване) или достъп до разпределителната кутия на локалното парно. След източване на парната инсталация започва монтажа на радиаторите. При монтаж на алуминиеви или панелни радиатори трябва да се спазват някои правила, освен чисто естетичният вид на монтажа. При монтажа е важно да се спази отстоянието от стената до радиатора, както и наклона на радиатора с цел по-лесното му и правилно обезвъздушаване по време на експлоатация. За да се спазят посочените отстояния трябва да се пробива точно и да се коригират ъглите на монтажа. След окачване на радиатора на конзолите, радиатора се свързва към тръбната мрежа посредством специални фитинги (при нужда удължители). Въпроса “ най ефективно свързване на радиатори“ не съществува.

Препоръки и правила за подмяна на алуминиеви, панелни и чугунени радиатори

Винаги препоръчваме на нашите клиенти монтаж на спирателни кранове на входящата и изходящата тръба на радиатора с цел по-лесен достъп при евентуален ремонт на радиатора или нужда от смяна и демонтаж на радиатор. Напоследък все по-често се търсят и електронни терморегулиращи глави.  Електронните терморегулатори за радиатори са добро решение, но разхода на батерии е доста висок и чак е досадна смяната им. Въпреки всичко те се търсят от потребителите. Ние препоръчваме използване на нови термоглави с доказано качество, без значение електронни или стандартни механични. При определяне на температурата в помещението дори и електронните терморегулатори допускат температурни разлики.

Смяна на радиатори

След монтажа се пълни и обезвъздушава парната инсталация от абонатната станция в присъствието на клиента. Гаранцията за алуминиеви радиатори е 15 години , за панелни радиатори 10 години, за лири е 5 години. Монтаж на радиатори цена от 88,00 лв, като точната цена за монтажа се определя то големината и допълнителните действия около монтажа на радиатора. Допълнителни работи около монтажа на радиатора са рязане на тръби, заварка на тръби, навиване на резба, направа на удължители, вкопаване на тръби и други работи различни.

Монтаж на радиатори за парно цени от 88,00 лева …..Монтаж на парно отопление цени след предварителен оглед и писмена оферта!

Ето и едно видео, как се монтира радиатор

Comments are closed.