Смесители

Монтаж на смесителни батерииИзвършваме професионален ремонт и монтаж на смесителни батерии за кухни и батерии за бани, за тоалетни, за кухни, за мокри помещения. Монтираме и ремонтираме стоящи смесители и смесителни батерии за стена с ръкохватки и смесителен лост.

Монтаж на смесителни батерии от професионалисти

За монтаж и ремонт на смесители и батерии са необходими професионални водопроводни умения и инструменти за работа. Необходими са специални ключета, отвертки и други пособия за да монтирате и демонтирате правилно смесителя. Всички смесители имат предпазно декоративно покритие. За да се запазят без драскотини и следи от инструменти се използват не каквито и да е инструменти а специални инструменти за работа с батерии и смесители, които във вътрешната част на стягата са с меки, но здрави части. Идеята е да не приплъзва по смесителя, но и да е достатъчно мека за да не нарани покритието.

Монтаж и ремонт на смесители за баня и кухня

Най-сложни за смяна са стенните смесители. При тях трябва много внимателно да се извършва демонтажа на стария и монтажа на новият. При монтаж на стенен смесител понякога има проблем с нивото и отстоянието на изводите за топла и студена вода. Ако не отговарят точно или батерията не е такъв стандарт монтажа е ужасно труден.  През последните години излязоха шаблони наречени УКБ, които се използват още при направата на водопровода и този проблем при новите сгради отпада.
Наш водопроводчик извършва смяна на смесители, ремонт и монтаж на батерии и смесители за София. Ремонтираме и монтираме смесители за кухня и баня. В какво се изразява ремонта на смесителя?

Всеки смесител, без значение стоящ или стенен е съставен от корпус, втулки и кранове. Най-често износващият елемент на всеки вид и модел смесител е крана, наречен още патрон или глава. Преди години главите бяха месинтгови с гумено уплътнение, докато сега са керамични глави. Двата вида спирателни кранчета на смесителя имат своите предимства и недостатъци.  При ремонт на смесителя за смяна на главите се налага демонтаж и монтаж на ръкохватките или смесителният лост. Друга честа повреда са протеклите съединения на меките връзки и запушените цедки на лебедката.

Видео урок за монтаж на смесители:

Comments are closed.