Откриване на течове

откриване на течовеОткриване на течове не е лесна задача. Скритите течове са коварни, а се проявяват там където няма нищо. При поява на петно, мухъл, влага или струйки вода, то обикновено там няма нито тръби на водопровод, парно, нито канал. Как се откриват течове? Препоръчайте фирма за откриване на течове!?

Как се проявява даден теч е въпрос на обстоятелства и особености на неговият причинител. При постоянен теч е ясно на всички, че теча е от тръба под налягане. При течове с периодичен характер, отново всички разбираме, че става дума за вода от канализация или сифон, но не само и не винаги. Остава трудната задача да открием теча. Откриването на теч, така наречените скрити течове, може да се извърши по няколко начина, като за начин на откриване на скрити течове се е доказал: термографският анализ.

Как се извършва откриване на течове?

Термографията е метод за наблюдаване и изучаване на температурните аномалии в даден обект, което от своя страна дава сведения за състоянието на обекта и процесите, които протичат в него. Така, ако имаме скрит теч в банята на съседа над нас, ще тече в нашата баня.  По това дали тече постоянно или от време на време ще се досетим чиста или мръсна вода тече. Ще се качим и ще направим визуален оглед, но в 99% от случаите не откриваме причината. Не откриваме причината, понеже е невидима. Причината е скрита с няколко сантиметра замазка, плочки, арматура, бетон и какво ли още не?! Тук идва термографският анализ на течове. С термокамерата ще открием температурните аномалии (разлики в температурите), след това ще анализираме термографските снимки и ще открием местоположението на дефекта, както и неговият причинител. Задачата се извършва само с професионални термокамери и от опитни термографисти за откриване на скрити течове без къртене. Не е желателно да поръчвате услуга откриване на теч от фирма без лиценз и разрешително, както и без практичен опит.

Намиране и ремонт на скрити течове. Уред за откриване на течове цена.

Много от клиентите често искат термографски снимки. За да изясним ситуацията с термографските снимки трябва да отбележим, че не снимките откриват теча, както и факта че всяка термографска снимка трябва да придружена от цифрова снимка на мястото, обекта, теча или каквото се обследва. Термоснимката сама не може да открие местоположението на теча. Затова нашата препоръка е да искате така нареченият (неясно защо) доклад, правилното название е констативен протокол или просто обяснение от персонала провеждащ инфрачервеното обследване. Намиране на теч с термокамера може да се извършва само от фирми и лица сертифицирани по ТТ. Ние от Елвидом ООД предлагаме откриване на течове за цялата страна, както и диагностика на теч в банята, уред за откриване на течове на вода, термовизионна камера за откриване на теч.

За въпроси относно диагностика, намиране и откриване на скрити течове, както и цени за намиране на скрит теч телефон 0895 012345

Comments are closed.