Откриване на теч в банята

откриване на теч в банятаОткриване на теч в банята на съседа без къртене. Термографският способ е все по-често прилаган метод и за установяване на причините и локализирането на скрити течове без къртене, може да се установи също причината за образуване на мухъл, плесен и влага по стени и тавани.  За откриване на теч в банята се използва термографска камера или по-точно казано термографски анализ. Термографията на течове позволява точното откриване на проблема без къртене, а това от своя страна позволява бързото и евтино отстраняване на проблема. Термографията ни дава обективно състояние за водопровода и канализацията на банята, а в някои случай и на хидроизолацията на помещението.

Как се извършва откриване на теч в банята, без къртене?!

Обследваните обектите излъчват инфрачервени лъчи. Термографската камера преобразува невидимата за човешкото око инфрачервена радиация във видима с помощта на дисплея. Термографските камери FLIR превръщат инфрачервените вълни във видими и има възможността да ги запази в образи, а и по новите да наслагват множество снимки във вид на видео файл.

С тези снимки се правят анализите на обследваният обект и така се открива скритият теч. Анализите се извършват от квалифицирано лице за работа с инфрачервена камера. Апаратурата за откриване на теч ни позволява да следим разлики в температурата на обекта, което ни позволява да обследваме и топлозагубите, а не само скрити течове. Термокамерите имат още много приложения за обследване, но на тях ще обърнем внимание в друга статия за термографският анализ.

Диагностика на скрит ВиК течов

При откриване на скрит теч от водопровод, от канал, от мивка, от баня, от кухня, от душ кабина, от съседи, от тераси или покрив се използва термографският образ на който материала на тръбите и другите повърхности не възприпятства откриването на течове  -полипропиленови, PVC, метални, каменинови, чугунени и други видове тръби се виждат ясно от термокамерата и се отбелязват на термографските снимки. Диагностиката с термокамера е сигурен начин за откриване на скрит теч без къртене.
Нашите оператори с термокамерите са с дългогодишен опит и като водопроводчици. Разполагаме с екипи за отстраняване на теча. Когато открием теча ние издаваме в рамките на два работни дни безплатна оферта за отстраняване на теча.

Цени за откриване и отстраняване на течове вижте в нашите листи.

фирма Елвидом ООД

Comments are closed.