Отпушване на тоалетна

отпушване на тоалетнаЗапушената тоалетна е истинско изпитание за нервите, а отпушване на тоалетна не е по силите на всеки. Водата в тоалетната чиния стои до горе, не изтича или се изтича бавно.  Тоалетната ви трябва и нямате време за губене, а някак неудобно да ползваш тоалетната на съседите или да ходиш по нужда в кварталната бензиностанция и пред блока. Най-често първо всеки се опитва да отпуши запушената тоалетна чиния сам. Начините за отпушване или по-точно пробване за отпушване на тоалетната чиния са много. Ще разгледаме всички и ще обясним кой начин може да постигне ефект и кой няма да постигне нищо. Основно има три вида отпушване – с дърпане от вакум, с бутане от пружина, маркуч или други гъвкави, еластични и здрави тела. Ако тези два начина не помогнат има трети – разглобяване и отпушване на ръка.

Отпушване на тоалетна

Тоалетната има характерна извивка, която сне нарича S образна водна тапа. Целта на тази водна тапа е да спира миризмите от канализацията. Въпросната извивка на тоалетните чинии са по-тесни и променят посока си три пъти и запушванията на тоалетните стават точно на тези извивки.

За да отпушите тоалетната сами трябва да използвате подходящ инструмент.  Методите чрез бутане:

В темата на форума виждате сами колко различни методи и начини се използват, но без особен резултат. Прекалено меките и тънки предмети, като тел, кабел и други такива ще се навият на топка още в първият завой на водната тапа и няма да достигнат до отпушването, а също така и да достигнат, чрез тях не можете да предадете достатъчно сила, поради малкото сечение и отпушването ще е неуспешно. Най-сполучливо отпушване чрез бутане може да се получи от сравнително дебел предмет, дълъг и изключително еластичен и здрав. Пример за такъв предмет е хидравличен маркуч с ф 32 мм.

Отпушване чрез дърпане: дърпането се изразява в размърдване на заседналите предмети в чупките на тоалетната чиния. Целта е да ги разместите и те да си преминат на самотек. При по-сериозни вакум помпи за професионално отпушване, дори може да издърпате боклуците обратно. Отпушването с домакински вакум е по-лесно и надеждно, както и по-чисто.

Ако всичко до тук не е помогнало се захващайте да разглобявате тоалетната чиния. Първо разкачете маншона или тръбата към вертикалният щранг, след това бръкнете с нещо през отвора на тоалетната чиния и ще изкарате причинителя на запушването.

Все пак ако размислите, че не ви се занимава да отпушвате тоалетната сами, то се обърнете към професионални фирми за отпушване на тоалетни.

Елвидом ООД разполага с денонощни водопроводчици за отпушване на тоалетни чинии в София и софийска област.

Отпушване на тоалетна 24/7 на цена от 45 лв.

Comments are closed.