Ремонт на радиатори за парно

Ремонт на радиатори за парно с гаранция

ремонт на радиатори за парноРадиаторите за парно са отоплителни уреди. Радиаторите за парно могат да са алуминиеви, чугунени радиатори за парно или панелни радиатори за парно. Последните радиатори се наричат още стоманени радиатори и могат да бъдат с един панел, два панела или три панела, съответно тип 22 и тип 33. Ремонт на радиатори за парно се налага поради множество причини и повреди както в самият радиатор, така и в окомплектовката на радиатора.

Всички изброени радиатори имат нужда от обезвъздушаване и ремонт. Ремонт на радиатори за парно се налага при повреди свързани със самият радиатор и неговата окомплектовка или арматура за радиатори. На самият радиатор понякога се пукат ребра (глидери), изпускат гарнитури, чупят се съединителни муфи.  Докато при арматурата за радиатори обикновено се поврежда механично и протича.

Как протича ремонт на радиатори за парно?

При повредени радиатори за парно, без значение от проблема се налага източване на радиатора. Понякога на цялата парна инсталация. При наличие на секретен кран и кран на подаващата тръба радиатора се спира от инсталацията и се източва. При липса на кранове, които да затворят двете тръби, съответно подаваща и връщаща се налага източване на цялата отоплителна инсталация. При смяна на термовентил, глава, обезвъздушител, тапи, щепсели, преходи и други не се налага демонтаж на радиатора, но при демонтаж на ребра, смяна на ребра или уплътнения демонтажа на радиатора е задължителен. Има ремонти на радиатори за парно, които не са свързани със самият радиатор, такива ремонти се налагат при пропаднала конзола, паднал радиатор, усукана тръба, извадена тръба от щуцер и други подобни.

Най-честата причина за падане или изкривяване на радиатори е некачествен монтаж,. Това е поради слаби стени и неправилни дюбели за конзолите на радиатора. Укрепването е изключително важно за радиатори с тръби от алуминиева вложка.

Ние извършваме ремонт и подмяна на радиатор за парно. Предлагаме още доставка и монтаж на радиатори, затапване на радиатори и преместване на радиатори за парно. При нужда може да разчитате на нас в рамките на град София. Извършваме също доставка и монтаж на лири за баня.

Цени за ремонт на парно вижте в нашата ценова листа тук.

Comments are closed.