Теч в банята

Как да открием теч в банята?

При теч в банята с неясно местоположение се налага термовизия за откриване на проблема.

теч в банята

Термографията на скрити течове е най-сигурният начин за откриване на причинителя на теча. При теч от банята обаче проблемите са много и причината се открива много по-трудно. Теча може да е от повредена и спукана тръба на топлата вода, тръба на студената вода, тръба на парното, теч от щранга на чистата или отпадната вода, теча може да е причинен от пробит канал или подов сифон,  отворени фуги, неизолирана вана или душ кабина и още много причини. В много от случаите на теч в банята се касае за теч от съседа, но водата се стича по щранга и се разлива до разклонението на ф 110 за тоалетната чиния, от там по пода и замазката се движи до стените и избива влага и мухъл в съседните помещения.

Термография на скрит теч в банята. Как да разбера откъде е теча?

Загадката на теча става по-голяма като се качите при съседите си и там всичко е наред, при вас е наред, под вас е наред а стените ви мухлясват, влагата става все по-висока и проблемите нарастват с течение на времето. При теч в банята е възможно дори да имате теч от водомера, но да не го виждате с просто око. За диагностика на теч в банята ние използваме термокамери на марката Flir и евентуално ендоскопски камери за по-трудно достъпните места и обемни кухини, при които термографията не е ефективна.

Всеки, които е ремонтирал баня, знае цената за ремонт, труда и нервите които са необходими за направата на прилична баня. Високата цена на банята е и причината много хора да се притесняват при теч. Никои не иска да си кърти банята, освен ако не знае точно къде да кърти. Термографията на течове позволява откриване на теч в баня с точност до сантиметри, като спестява пари и неприятности на вас и на съседите около вас.

Неприятният теч в банята вече е откриваем

Ние ви осигуряваме откриване на теч в баня. Предлагаме ви и отстраняване на теч в баня, възстановяване след ремонта по отстраняване на теча. Желаещите да отстранят теча с друга фирма или самостоятелно могат да поръчат писмен доклад/протокол от термографията. Доклада от намирането на теча е подробно и ще помогне на майсторите за отстраняване на проблема. Протокола локализира и описва ситуацията и дефекта открит от термовизията. Термовизията описва в доклада ситуацията по време на обследването. Протоколите не носят и не предоставят информация за състоянието на обекта (банята) преди и след термовизията. Не можем да откриваме течове които ги е имало преди да дойдем.  Същото важи и за течове в банята, които се появяват след нас. Данните са единствено от времето на обследване на теча в банята. Задължително условие е банята да е суха по време на термовизионното обследване.

Важно е да се отбележи, че понякога има и съпътстващи течове. Това е така нареченото наслагване на проблеми. В такъв случай се визуализира обикновено най-сериозният и масивен теч.

Уред за откриване на течове цени. Диагностика на теч в банята 198,00 лева.

Comments are closed.