Фугиране и префугиране на плочки в баня и тоалетна

префугиране на плочки

Префугиране на бани и тоалетни

Плочките на пода и стените в банята всъщност са хидроизолация на пода и стените в банята. Фугите между плочките са уплътнени със смес наречена фугин, която е влагонепроницаема и еластична за да обира линеиното разширение при колебания в температурите.Фугата трябва да е достатъчно еластична, здрава и влаго изолационна. Обаче при продължителна експлоатация и употреба на банята фугите се изронват и се отварят пукнатини и пробойни през коитo прониква влага и дори вода, влязлата вода под плочките не може да се разсее през самите плочки и попива само и единствено надолу в строителните материали.
Прониква вода и така се получава скрит теч които избива при съседи или по вашите стени, подови повърхности – паркети и мокети, както и врати.
За да отстраните проблема трябва да премахнете старата напукана фуга и да се фугира наново, като преди това се почиства добре. За да махнете старата фуга обаче трябват професионален опит, търпение и много труд. Въпреки напуканата стара фуга премахването и е цяло приключение. След премахването идва почистването с прахосмукачка и избърсването на фугите и цялaтa баня с мокър пaрцал. Едва тогава започва повторното фугиране.
Гаранция 12 месеца.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.