Монтаж на газови печки

По какво се различава монтаж на газови печки от монтаж на обикновена готварска печка на ток (електрическа готварска печка)?

монтаж на газови печкиСамият монтаж на газови  печки включва нивелиране на печката, поставяне на определеното за нея място, да се разопакова, да се сглобят не сглобените по време на транспорта части и да се свържи към електрическата мрежа, докато газовите печки се свързват към газовата инсталация или бутилка с пропан бутан. В двата случая свързването на газовата печка трябва да се направи от специализиран сервиз. След свързване към газта задължително се проверява за изтичане на газ със специален детектор.

Как се извършва монтаж на газови печки?

Разликата между монтаж на газова печка към газопровод и бутилка с газ е следната. При свързване към газова инсталация за природна газ се използват специални стоманени меки връзки, които са изработени от неръждаема стомана. Използва се спирателен кран и гофрирана тръба за меката връзка. Въпросната мека връзка позволява движение на печката напред и назад без да има последици за самата връзка и опасност от разместване или повреда на газовата връзка. При монтаж на газова печка към бутилка със сгъстен газ (пропан бутан) се използват специални маркучи за газ. Естествено и редуцир вентили, които намалят налягането от бутилката към нормално работно налягане.

При работа на горелките на печката с природна газ или пропан бутан се използват различни дюзи.  При двата вида газ имаме два вида дюзи за горелките. При монтажа на газови печки това трябва да се съобрази. Дюзите евентуално се подменят в зависимост от вида на газа към които се свързва печката.

Газ сервиз  Елвидом София

Ние от газ сервиз Елвидом ООД извършваме монтаж на газови печки, газови котлони и фурни за вграждане на газ и други газови уреди. Сервиза работи в София град и околностите. Предлагаме също ремонт на газови печки, фурни, плотове за вграждане и котлони. :

  • Свързване на газова печка с бутилка,
  • монтаж на газова готварска печка,
  • доставка и монтаж на маркуч за газова печка,
  • монтаж на газова печка
  • ремонт на газова печка
  • смяна на дюзи и горелки
  • смяна на кран
  • смяна на редуцир вентил

При силна миризма на сурова газ спрете уредите от кранове или вентилите и незабавно се обърнете към професионален и правоспособен  Газ сервиз!

Comments are closed.