Монтаж на готварски печки

монтаж на готварски печки

източник на изображението technika.bg

Монтаж на готварски печки се налага при смяна на старата печка с нова или при монтаж на печка на ново място. Готварските печки представляват фурна с котлони в едно тяло. Готварската печка може да бъде електрическа, т.е котлоните и фурната да са електрически, може да е газова (котлони и фурна на газ), както и комбинирана готварска печка. При комбинираните печки вариантите са най-различни (фурна на ток, котлони на ток и газ или друг вариант на комбинация).

Самият монтаж на готварската печка трябва да се извърши от правоспособен техник, което всъщност е изискване на производителя с цел безопасност и спазване на гаранционните условия.

При монтаж на електрическа готварска печка, комбинирана готварска печка или газова готварска печка трябва задължително да сте запознати с инструкциите за монтаж и експлоатация на уреда.

Доста често ставаме неволни свидетели на готварски печки, които са свързани към осветлението, обикновени контакти, захранени с удължител или при комбинирани печки с газова бутилка самият маркуч от печката до бутилката е напукан и изпуска леко газ. Натъквали сме се и на незанулени или заземени готварски печки.

Електрическата готварска печка, газовата или комбинираната печка са уреди, които могат да бъдат опасни за вас и околните. При монтаж на готварски печки използвайте само специализирани сервизи за монтаж и ремонт на готварски печки, не се доверявайте на непознати и частни лица, въпреки по-ниската цена.

Нашите препоръки при монтаж на готварски печки:

  • Използвайте винаги нов електрически кабел
  • Използвайте винаги нов маркуч за газ
  • Монтирайте нов редуцир вентил
  • Нивелирайте печката с уред, а не на око
  • Винаги занулявайте и заземявайте печката
  • Не монтирайте печката в близост до лесно запалими предмети и повърхности
  • При газови печки инсталирайте газ-сигнализатор
  • Използвайте само оторизирани и специализирани сервизи
  • Печката монтирайте задължително на твърда връзка или усилен контакт
  • Не използвайте разклонители за захранване на печката

Ние сме професионален сервиз за ремонт и монтаж на готварски печки. Предлагаме доставка и монтаж на готварски печки и ремонт на готварски печки по домовете.

Работим с всички марки уреди: Ariston, Beko, Indezit, Gorenje, Whirlpool, Bosch, AEG, Neo,Finlux, Crown, Amica, Teka, Candy и много други марки и модели.

Цени за монтаж на готварски печки от 35,00 лв без ДДС. Цената включва само труд, без материали и транспорт.

Comments are closed.