Отпушване на улуци

Отпушване на улуци по алпийски способ

отпушване на улуциУлука е част от отводнителната система на покривите. Отпушване на улуци или почистване на улуци е ежегодна процедура за поддържане на улука в изправност. Предназначението на улука е да прихване водата от покрива и да я разпредели по водосточните тръби. Улуците имат форма на улей от където идва и тяхното наименование. Изработват се от стомана, мед, алуминий, чугун. Дори дърво и камък при дизайнерски решения на фасадата на сградата. Улуците имат определен наклон по посока водосточните тръби. По-тежките предмети като камъчета, клонки и финият ситен прах донесен от вятъра се утаяват и се превръщат в кал. Непочистеният продължително време улук се запушва. Започва да прелива и дори да променя наклона си поради тежестта на натрупаните отпадъци. В такъв момент се налага почистване и  на улуци, понеже дъждовната вода се стича директно от покрива. Така пръска фундамента на сградата, фасадата и така създава щети.  Отначало по замазката, а след това и в дълбочина.

Почистване на улуци и водостоци

Ние предлагаме отпушване на улуци, аварийно отпушване на улуци, профилактично почистване на улуци, ремонт на улуци и смяна на улуци. Ние разполагаме с пълна гама професионална техника за почистване на улуци по алпийски способ, както и с дълги стълби до 12 метра, автовишки до 18 – 22 метра, така и с обучени алпинисти за  улуци. Работим по отпушване и почистване на улуци целогодишно 24 часа в денонощието. Извършваме също почистване на улуци от сняг, листа и шума от високи и ниски сгради. Желателно е улуците да се почистват поне на две години с цел да не се получават аварийни запушвания и прекомерно натрупване на кал, тиня и шума. Прекомерното затлачване на улука води до нарушаване на наклона и от там изтичане на вода през самият улук. Това пък води  до стичане по фасадата на зданието.

За да не се стига до наводнения и аварийно отпушване, ние препоръчваме на своите клиенти ежегодно почистване на улуци. Такова почистване излиза много по-евтино и спестява неприятности, труд и пари. Отделно е възможно да се сключи абонаментен договор за почистване и поддръжка на улуците на сградата.

Цени за почистване на улуци от 3.50 лв на метър за района на София!

Ето едно видео за почистване на улуци с робот:

Comments are closed.