Смяна на тоалетна чиния

смяна на тоалетна чинияТоалетната чиния е неразделна част от интериора на тоалетната или банята. От начина на монтаж на тоалетната чиния и качеството на изпълнение на монтажа се определя донякъде дизайна на банята или тоалетната. При смяна на тоалетна чиния трябва да се внимава при пробиването и демонтажа на старата тоалетна!

Как трябва да се  извърши смяна на тоалетна чиния?

Има основни правила при монтаж на тоалетна чиния на ново място и смяна на стара тоалетна чиния с нова такава. Желателно е правилата за монтаж на тоалетната чиния да се спазват. Ето и препоръките ни към вас за смяна на тоалетна чиния:

 • Размера на тоалетната чиния, която сте харесали и мястото определено за монтаж на чинията трябва да са предварително замерени и определени. Избора на тоалетна чиния се определя от мястото за монтаж и типа на монтажа – долно или задно отичане на тоалетната чиния. Не избързвайте с покупката на тоалетна чиния, преценете размерите и формата, както и начина на монтаж и едва тогава купете чинията.
 • Подгответе пълна окомплектовка за монтаж на тоалетната чиния – дюбели, болтове, маншони, силиконова подложка и всичко останало според начина на монтаж.
 • При започване на монтажа е необходимо да спрете водоподаването от централният кран на жилището или от спирателният кран на тоалетното казанче, ако има такъв
 • демонтирайте старата тоалетна чиния, като внимавате да не счупите чинията, развийте старите болтове внимателно за да не се скъсат от корозията.
 • След демонтажа на старата тоалетна почистете добре пода от силикона, забършете влагата под чинията.
 • поставете новата чиния на предвиденото място, като се стремете старите отвори в пода да останат от долу под новата тоалетна. Оразмерете внимателно и преценете ъгъла на монтаж. Стара поговорка гласи “ три пъти мери един път режи“. След като сте напаснали новата тоалетна маркирайте мястото за пробиване с молив или маркер.
 • Преди да пробиете отворите запълнете старите отвори със санитарен силикон. При възможност може да използвате поне единят от старите отвори на дюбелите, като предварително го почиствате идеално.
 • Пробивате отвора в пода. Внимание!!! При пробиване на отвора трябва да внимавате да не спукате плочката/е и да не пробиете евентуално тръба или канал под тоалетната (ако има такъв). При пробиване използвайте професионални машини и инструменти и не натискайте.
 • Новите отвори се почистват и се монтира дюбела
 • Поставя се тоалетната и се стяга с болтовете. Тук трябва да се стяга бавно и внимателно, за да не отчупите ръб от самата тоалетна чиния, въпреки предпазните глави на болтовеете. Под тоалетната чиния се поставя силиконова подложка, която предпазва тоалетната от спукване при натоварване и спира влагата за да не проникне в кухината под тоалетната и там да създаде условия за развитие на микроби и плесен.
 • монтираната и укрепената тоалетна чиния следва да се свържи с тоалетното казанче. Връзката с тоалетното казанче се извършва посредством тръба или специална бърза връзка.
 • Остава да се монтира тоалетната дъска и тоалетният капак.
 • Пуска се вода и се тества за капки. Проверя ва се дали е стабилна и не се клати.

При условие, че нямате възможност, инструменти или не желаете да извършите определените стъпки за да си смените тоалетната чиния, то може да ни потърсите. Предлагаме комплексна услуга за доставка и смяна на тоалетна чиния включваща доставка на тоалетна чиния, демонтаж на стара тоалетна чиния, монтаж на новата чиния и извозване на старата тоалетна чиния. Извършваме още отпушване на тоалетни.

 

 

 

 

 

Comments are closed.