Смяна на тоалетна чиния

смяна на тоалетна чинияТоалетната чиния е неразделна част от интериора на тоалетната или банята. От начина на монтаж на тоалетната чиния и качеството на изпълнение на монтажа се определя донякъде дизайна на банята или тоалетната. При смяна на тоалетна чиния трябва да се внимава при пробиването и демонтажа на старата тоалетна!

Как трябва да се  извърши смяна на тоалетна чиния?

Има основни правила при монтаж на тоалетна чиния на ново място и смяна на стара тоалетна чиния с нова такава. Желателно е правилата за монтаж на тоалетната чиния да се спазват. Ето и препоръките ни към вас за смяна на тоалетна чиния:

 • Размера на тоалетната чиния, която сте харесали и мястото определено за монтаж на чинията трябва да са предварително замерени и определени. Избора на тоалетна чиния се определя от мястото за монтаж и типа на монтажа – долно или задно отичане на тоалетната чиния. Не избързвайте с покупката на тоалетна чиния, преценете размерите и формата, както и начина на монтаж и едва тогава купете чинията.
 • Подгответе пълна окомплектовка за монтаж на тоалетната чиния – дюбели, болтове, маншони, силиконова подложка и всичко останало според начина на монтаж.
 • При започване на монтажа е необходимо да спрете водоподаването от централният кран на жилището или от спирателният кран на тоалетното казанче, ако има такъв
 • демонтирайте старата тоалетна чиния, като внимавате да не счупите чинията, развийте старите болтове внимателно за да не се скъсат от корозията.
 • След демонтажа на старата тоалетна почистете добре пода от силикона, забършете влагата под чинията.

Монтаж на новата тоалетна

 • поставете новата чиния на предвиденото място, като се стремете старите отвори в пода да останат от долу под новата тоалетна. Оразмерете внимателно и преценете ъгъла на монтаж. Стара поговорка гласи “ три пъти мери един път режи“. След като сте напаснали новата тоалетна маркирайте мястото за пробиване с молив или маркер.
 • Преди да пробиете отворите запълнете старите отвори със санитарен силикон. При възможност може да използвате поне единят от старите отвори на дюбелите, като предварително го почиствате идеално.
 • Пробивате отвора в пода. Внимание!!! При пробиване на отвора трябва да внимавате да не спукате плочката/е и да не пробиете евентуално тръба или канал под тоалетната (ако има такъв). При пробиване използвайте професионални машини и инструменти и не натискайте.
 • Новите отвори се почистват и се монтира дюбела
 • Поставя се тоалетната и се стяга с болтовете. Тук трябва да се стяга бавно и внимателно, за да не отчупите ръб от самата тоалетна чиния, въпреки предпазните глави на болтовеете. Под тоалетната чиния се поставя силиконова подложка, която предпазва тоалетната от спукване при натоварване и спира влагата за да не проникне в кухината под тоалетната и там да създаде условия за развитие на микроби и плесен.
 • монтираната и укрепената тоалетна чиния следва да се свържи с тоалетното казанче. Връзката с тоалетното казанче се извършва посредством тръба или специална бърза връзка.
 • Остава да се монтира тоалетната дъска и тоалетният капак.
 • Пуска се вода и се тества за капки. Проверя ва се дали е стабилна и не се клати.

Доставка и монтаж на тоалетна чиния / смяна на тоалетна

При условие, че нямате възможност, инструменти или не желаете да извършите определените стъпки за да си смените тоалетната чиния, то може да ни потърсите. Предлагаме комплексна услуга за доставка и смяна на тоалетна чиния включваща доставка на тоалетна чиния, демонтаж на стара тоалетна чиния, монтаж на новата чиния и извозване на старата тоалетна чиния. Извършваме още отпушване на тоалетни.

Предлагаме монтаж на тоалетна чиния със задно отичане, демонтаж и монтаж на тоалетна чиния, смяна на тоалетна чиния, доставка на нова тоалетна и извозване на старата, както и демонтаж и монтаж на моноблок. Фугирането на тоалетната чиния е задължително!

Цена за монтаж и смяна на тоалетна чиния от 190,00 лв с ДДС.

Монтаж на тоалетна чиния със задно оттичане
Демонтаж и монтаж на тоалетна чиния цена
Смяна на тоалетна чиния цена
Мисия моят дом монтаж на тоалетна чиния
Монтаж на тоалетна чиния
Фугиране на тоалетна чиния
Смяна на тоалетна чиния стара загора
Демонтаж и монтаж на моноблок

Comments are closed.